Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ένα Κάποιο Βλέμμα Φεστιβάλ Καννών 2010 (Un Certain Regard 2010) του Ιάκωβου Γωγάκη

 

1. Aurora
Σκηνοθέτης : Κρίστι Πούιου (Cristi Puiu)
Με τους Cristi Puiu, Valentin Popescu, Clara Voda, Luminita Gheorghiu
Δράμα, Ρουμανία- Γαλλία- Ελβετία 2010
Ανήκει στην πιο ελπιδοφόρα ομάδα των νέων Ρουμάνων κινηματογραφιστών που δημιούργησαν το εκπληκτικό ρουμάνικο νέο ρεύμα (Πορουμπόιου , Κριστιάν Μουγκιού, Ραντού Μουντεάν), ο Πούιου ξεκίνησε με τον « Θάνατο του Κυρίου Λαζαρέσκου » και συνεχίζει φέτος με ένα φιλμ ενταγμένο στις 6 ιστορίες που έχουν επίκεντρο το Βουκουρέστι, και εδώ εξετάζει τον σύγχρονο ρουμάνικο πολιτισμό, και τα κατάλοιπα του παρελθόντος στις καθημερινές ζωές των Ρουμάνων.
Ακολουθούμε τον σκηνοθέτη στο ρόλο του βασικού πρωταγωνιστή. Ο 42χρονος Βιορέλ, χωρισμένος και πατέρας 2 κοριτσιών κλείνει οριστικά την δουλειά του και περιπλανιέται στους δρόμους του Βουκουρεστίου στη προσπάθεια του να δώσει ένα τέρμα στην ανασφάλεια της προσωπικής του ζωής. Δεν θα το χάσουμε.
2. Blue Valentine
Σκηνοθέτης : Derek Cianfrance
Με τους Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel
Ρομαντικό δράμα, Η.Π.Α 2010
Η Σίντυ και ο Ντιν κάποτε έζησαν έναν τρελό έρωτα. Κατέληξαν παντρεμένοι, απέκτησαν και μια κόρη. Ο γάμος τους βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο. Μέσα από το ταξίδι στο παρελθόν, στην εφηβεία και στην ενηλικίωση, το ζευγάρι θα χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη βραδιά για να δουν αν μπορούν πραγματικά να σώσουν τον γάμο τους. Ένα σύνθετο πορτρέτο του σύγχρονου γάμου.
Ταινία που απέσπασε βραβείο από το Sundance Film Festival.

3. Chatroom
Σκηνοθέτης : Χιντέο Νακάτα (Hideo Nakata)
Με τους Aaron Johnson, Imogen Poots, Matthew Beard, Megan Dodds
Θρίλερ-Δράμα, Ιαπωνία 2010
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως εξαιτίας του Νακάτα ένας ολόκληρος κόσμος που για χρόνια σνόμπαρε τα ιαπωνικά φιλμ παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα το «Ring» και την συνέχεια του. Πέρασε από διάφορα επαγγέλματα και σπουδές μέχρι να καταλήξει δίπλα στον σκηνοθέτη ταινιών πορνό Μασαρού, να μεταπηδήσει στην Αγγλία, να γυρίσει ντοκιμαντέρ και με την πρώτη ταινία «Don’t look up» να κάνει αίσθηση.
Γενικά οι λίγες ταινίες του που έχω δει δε με ενθουσίασαν. Αναμιγνύει την δυτική κουλτούρα με την ιαπωνική και μπορεί αυτό το στοιχείο να τον καθιστά εμπορικό σκηνοθέτη όχι απαραίτητα και σπουδαίο.
Το chat room είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που έχει στο επίκεντρο τους νέους και την βιαιότητα του χαρακτήρα τους σε ένα παιχνίδι άκρως καταστρεπτικό. Ο Τζιμ η Έυα η Έμιλυ και η Μο γνωρίζουν τον Γουίλιαμ στο τσατ. Παραπλανούνται απ’ αυτόν. Δεν είναι αυτός που πιστεύουν. Μια επικίνδυνη φιλία ξεκινά.
4. Hahaha
Σκηνοθέτης : Σαγκ Σοο Χογκ (Sang-soo Hong)
Με τους Yoo Joon-sang, Kim Sang-kyeong
Κομεντί Ν. Κορέα 2010
Η συνάντηση δύο ανδρών στο Καναδά γίνεται το έναυσμα μια χαρούμενης κοινωνικής κομεντί για την εκπλήρωση των ονείρων και των προσδοκιών. Διαφορετική δουλειά για τον Σοο Χογκ που η σχέση του με το Φεστιβάλ Καννών είναι κάτι περισσότερο από συχνή. Αξιόλογες ταινίες του, « Woman is the future of men » και το « Lost in the Mountains ».
5. Les amours imaginaires
Σκηνοθέτης : Ξαβιέ Ντολάν (Xavier Dolan)
Με τους Monia Chokri, Niels Schneider, Xavier Dolan
Ρομαντικό Δράμα, Καναδάς 2009
Είναι ο νεαρότερος σκηνοθέτης που συμμετέχει στο Φεστιβάλ. Είκοσι ενός ετών! Για να πω την αλήθεια δεν έχω δει το πρώτο του «αυτοβιογραφικό» έργο «Σκότωσα την μητέρα μου» που δίχασε την κοινή γνώμη στο προηγούμενο φεστιβάλ Καννών.
Αυτό που μπορώ να ισχυριστώ με βεβαιότητα είναι πως σίγουρα επιθυμεί να προκαλεί με την θεματολογία του. Η υπόθεση του έργου που θα προβληθεί τώρα στις Κάννες, αφορά δύο κολλητούς φίλους που σαγηνεύονται από την μυστηριώδη προσωπικότητα μιας νεαρής γυναίκας, η εμμονή τους και η έλξη για αυτήν δοκιμάζει την φιλία τους.
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του, κυρίως αν θα επιβεβαιώσει τις προσδοκίες για το μέγεθος του ταλέντου του.Έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα θαυμαστών από συνομήλικους του μέχρι παραγωγούς, κριτικούς,ηθοποιούς. Μέχρι τις Κάννες ευελπιστώ να δω το έργο που τον ανέδειξε.
6. Life Above All ( La vie avant Tout)
Σκηνοθέτης : Oliver Schmitz
Δράμα, Ν. Αφρική 2010 100 Λεπτά
To οδοιπορικό ενός 16 χρόνου κοριτσιού σε μια μικρή Αφρικανική πόλη όπου σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού είναι φορείς του AIDS. Η ταινία γυρίστηκε από τον Oliver Schmitz σκηνοθέτη της ταινίας Paris, je t’aime.
7. Los Labios ( The lips)
Σκηνοθέτες : Iván Fund, Santiago Loza
Με τους Eva Bianco, Victoria Raposo, Adela Sanchez, Raul Lagge
Κοινωνική, Αργεντινή 2010 100 Λεπτά
Είναι από τις χώρες που αν ψάξει κανείς θα βρει εξαιρετικά κινηματογραφικά διαμάντια, λόγου χάριν η ταινία που κέρδισε φέτος το ξενόγλωσσο όσκαρ « Το μυστικό στα μάτια της » του Χοσέ Καμπανελλά.
Η Αργεντινή ενώ θα λέγαμε έχει την ίδια παθογένεια με την Ελλάδα στον οικονομικό τομέα, τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τον κινηματογράφο, ξέφυγε από το κλειστό σύστημα των μικρών κρατικών επιδοτήσεων, στήριξε μικρές και ανεξάρτητες παραγωγές με αποτέλεσμα να παράγει περίπου 70 ταινίες το χρόνο πολλές εξ’ αυτών να δοκιμάζονται σε αξιόλογα φεστιβάλ ανά τον κόσμο.
Το los labios είχε μικτή χρηματοδότηση από το κράτος αλλά και από την κοινότητα που γυρίστηκε η ταινία.
Τρεις  γυναίκες φθάνουν σε μια απομακρυσμένη και σχεδόν έρημη περιοχή της επαρχίας Σάντα Φε. Εκεί υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο προς κατεδάφιση. Η πείνα και η εξαθλίωση των κατοίκων, ο αγώνας των τριών γυναικών για την μέριμνά τους, είναι απλά η αφορμή για να καταδικαστεί η υποτιθέμενη πολιτική κατά της φτώχιας.
8. O Estranho Caso de Angélica (The Strange Case of Angelica)
Σκηνοθέτης : Μανουέλ ντε Ολιβέιρα (Manoel De Oliveira)
Με τους Leonor Silveira, Pilar Lopez de Ayala,Ricardo Trepa
Δράμα, Πορτογαλία- Γαλλία- Ισπανία 2010 93 Λεπτά
Αν ο Ξαβιέ Ντολάν είναι ο μικρότερος σε ηλικία σκηνοθέτης του φεστιβάλ, ο Ολιβέιρα βρίσκεται στα 102!!. Γεννημένος στο Πόρτο το 1908 πολλές φορές με το ιδιαίτερο του χιούμορ αυτοσαρκάζει το γεγονός πως στα βαθειά γεράματα εξακολουθεί να σκηνοθετεί. Κατέχει τις τεχνολογικές εξελίξεις στο τομέα της σκηνοθεσίας δυστυχώς όμως οι τελευταίες του ταινίες δείχνουν φανερά μια πτώση στην ποιότητα.
Από τις πρόσφατες ταινίες που σημείωσαν εμπορική επιτυχία να αναφέρουμε το « Magic Mirror” και τον Χριστόφορο Κολόμβο.
Η ιστορία του τελευταίου του φιλμ εξελίσσεται την δεκαετία του 50. Ο Ισαάκ νεαρός φωτογράφος δέχεται ένα περίεργο τηλεφώνημα από μια πλούσια οικογένεια. Του ζητούν να πάρει την τελευταία φωτογραφία της κόρης τους ( Angelica) η οποία πέθανε λίγες μέρες πριν από το γάμο της. Φθάνοντας στο σπίτι και βλέποντας τη φωτογραφία κεραυνοβολείτε από την ομορφιά της. Η κοπέλα εμφανίζεται ζωντανή μέσα από τον φωτογραφικό του φακό. Ο Ισαάκ θα την ερωτευτεί και θα στοιχειώνεται μερόνυχτα από την παρουσία της μέχρι την τελική του εξάντληση.
9. Octubre ( October)
Σκηνοθέτες : Ντάνιελ και Ντιέγκο Βέγκα(Daniel y Diego Vega)
Με τους Bruno Odar, Gabriela Velásquez, Carlos Gasols, María Carbajal, Sheryl Sánchez Mesco
Δράμα, Περού 2010
Είναι η τέταρτη φορά που το Περού βρίσκεται στο συγκεκριμένο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών. H πιο πρόσφατη ήταν το 1985 με ένα έργο του Φρανσίσκο Λομπάρντι.
Είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία των αδερφών Βέγκα και από κάποιες μικρές σκηνές που έχω δει σε ανεπίσημο τρέιλερ μπορεί να μιλάμε και για την ταινία έκπληξη του τμήματος αυτού.
Ο Κλεμέντε ένας ήσυχος ενεχυροδανειστής ζει μόνος και για συντροφιά περνά τον χρόνο του με την ανύπαντρη Σοφία. Ένα παιδί που εμφανίζεται στη zωή του Κλεμέντε είναι η αφορμή για να αποκαλυφθούν ανθρώπινες καθημερινές ιστορίες αγάπης.
10. Pal Adrienn
Σκηνοθέτης : Ágnes Kocsis
Με τους Lia Pokorny, Éva Gábor, Ákos Horváth, István Znamenák, Izabella Hegyi
Δράμα, Ουγγαρία-Γαλλία-Αυστρία-Ολλανδία 2010 136 Λεπτά
Η προσοχή μας θα στραφεί και στην ταινία αυτή. Είναι η μοναδική γυναίκα σκηνοθέτης του Φεστιβάλ. Έχει ένα μικρό αλλά αξιόλογο παρελθόν. Ο « καθαρός αέρας » που κυκλοφορεί από το 2006 ήταν το φιλμ που την έκανε ευρύτερα γνωστή.
Μια νοσοκόμα αηδιασμένη από την δουλειά της, ξεπερνώντας τις αντοχές της με το θέαμα των πεθαμένων ασθενών του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται, ξεκινάει ένα ταξίδι για να αναζητήσει την παιδική της φίλη. Τα παράδοξα που τις συμβαίνουν στη διαδρομή, οι άνθρωποι που συναντά, το αδιέξοδο αποτέλεσμα της έρευνας της, όλα αυτά της αλλάζουν τη ζωή. Ένα φιλμ για την μνήμη, για το παρελθόν και την ανακάλυψη του εαυτού μας.
11. R U There
Σκηνοθέτης : Ντέιβιντ Βέρβεκ (David Verbeek)
Θρίλερ Φαντασίας, Ταιβάν 2009
Σε σενάριο του Ρότζερ Ντε Μπλογκ, ο Ολλανδός σκηνοθέτης αποφασίζει να γυρίσει ταινία στη Ταιβάν για να μας δείξει τις επιπτώσεις της εικονικής πραγματικότητας των παιχνιδιών ( video games) και της ανάγκης για πραγματική ζωή.
Ένας 20χρονος που έκανε επάγγελμα την ενασχόληση του με τα online παιχνίδια συμμετείχε σε ένα τουρνουά στη Ταιβάν. Ένα ατύχημα που του συμβαίνει, η γνωριμία του με μια γυναίκα τον προβληματίζουν για την ύπαρξη του και τους στόχους της ζωής του.
12. Rebecca H. (Return to the Dogs)
Σκηνοθέτης : Λοτζ Κέριγκαν (Lodge Kerrigan)
Βιογραφία- Δράμα Η.Π.Α 2010
Είναι η πραγματική ιστορία της Grace Slick από το Ιλινόις, τραγουδίστριας μεταξύ άλλων και του συγκροτήματος Jefferson Airplane .Από τον σκηνοθέτη της ταινίας « Keane» Λοτζ Κέριγκαν.
13. Simon Werner a Disparu…( Lights Out)
Σκηνοθέτης : Fabrice Gobert
Με τους Jules Pelissier, Ana Girardot, Serge Riaboukine, Laurent Capelluto
Τρόμου- Θρίλερ-, Γαλλία 2010
Το Μάρτιο του 1992 σε ένα προάστιο του Παρισιού κατά την διάρκεια μιας γιορτής με άφθονο αλκοόλ, κάποιοι έφηβοι ανακαλύπτουν μέσα σε ένα δάσος ένα άψυχο σώμα. Λίγες μέρες πριν εξαφανίστηκε από το σχολείο όπου φοιτούσε ένα παιδί ( ο Σάιμον) με κηλίδες αίματος μέσα στην τάξη. Κανείς δεν ξέρει τι απέγινε. Άλλο ένα συμβάν περιπλέκει το μυστήριο. Χάνονται τα ίχνη μιας νεαρής κοπέλα από το ίδιο τμήμα( η Λαετίτια) . Την επόμενη μέρα εξαφανίζεται ακόμα ένας σπουδαστής. Η ψύχωση ξεκινά.
14. Socialisme (Socialism)
Σκηνοθέτης : Ζαν-Λυκ Γκοντάρ (Jean-Luc Godard)
Με τους Patti Smith, Élisabeth Vitali, , Christian Sinniger
Δράμα-Πολιτική, Γαλλία 2010 90 Λεπτά
Υπάρχει μια μερίδα σινεφίλ που δικαιολογημένα διαμαρτύρεται για την συνεχή συμμέτοχη βετεράνων σκηνοθετών στα διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ Καννών. Το ίδιο συμβαίνει και με την περίπτωση του Ελβετού δημιουργού που με τον « Σοσιαλισμό » θα μετράει 18 συμμετοχές. Αντίθετα κάποιοι λένε, αν υπάρχει ένα όνομα που θα πρέπει να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή κάθε διοργάνωσης είναι αυτό του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ πατέρα της Νουβέλ Βαγκ.
Η πραγματικότητα είναι πως στα 80 του χρόνια και με τις όποιες επιφυλάξεις έχουμε, εξακολουθεί να προβληματίζεται , να μην εφυσηχάζεται στις δάφνες του παρελθόντος.
Ο Σοσιαλισμός είναι μια ταινία που η δομή της παραπέμπει στη κλασσική μουσική και στον Ιγκόρ Σταβίνσκι.
1. « Πράγματα όπως »
Μια κρουαζιέρα στη μεσόγειο. Διαφορετικοί άνθρωποι από πολυάριθμες γλώσσες και εθνότητες.
2. Ακολουθεί η « Ευρώπη μας »
Δύο αδέρφια καλούν τους γονείς τους σε ένα ‘ δικαστήριο’ της παιδικής τους ηλικίας. Τα παιδιά απαιτούν εξηγήσεις και απαντήσεις για πανανθρώπινα ζητήματα(πχ ελευθερία-ισότητα).
3. « Οι ανθρωπότητες »
Αληθινοί ή ψεύτικοι μύθοι. Αίγυπτος, Παλαιστίνη, Οδησσός, Ελλάδα, Νάπολη, Βαρκελώνη.
Η ιδιορρυθμία και η εκκεντρικότητα του δε μας βοηθούν να μαντέψουμε τον προβληματισμό του. Θα περιμένουμε να δούμε εάν και πως, αυτά τα τρία μέρη θα συνδέονται με μια διάσημη τραγουδίστρια, έναν οικονομολόγο, και έναν φιλόσοφο και όλα μαζί να εξηγούν τον τίτλο του φιλμ.
15. Marti, Dupa, Craciun (Tuesday, After Christmas)
Σκηνοθέτης : Ραντού Μουντεάν(Radu Muntean)
Με τους Dragos Bucur, Maria Popistasu, Victor Rebengiuc, Mimi Branescu
Δράμα, Ρουμανία 2010
Στο όνομα του κάναμε αναφορά και στη πρώτη ταινία αυτής της κατηγορίας κατατάσσοντάς τον στους ταλαντούχους ρουμάνους σκηνοθέτες. Ξεχώρισε το 2006 με το φιλμ «Το Χαρτί θα είναι μπλε » για την μέρα της αποκαθήλωσης του Τσαουσέσκου.
Έφτασε να διαγωνίζεται τώρα στις Κάννες μέσα από αρκετές αναποδιές, όπως επί παραδείγματι η αναβολή των γυρισμάτων για σημαντική χρονική περίοδο εξαιτίας της διαφωνίας του Ρουμάνικου Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου σε σχέση με την χρηματοδότηση της ταινίας.
Ο Πολ Χαγκανού είναι ερωτευμένος με δύο γυναίκες. Με την σύζυγο του( Αντριάνα) που έχουν και μια κόρη αλλά και με την 25 Χρόνη οδοντίατρο (Ραλούκα) η οποία του βγάζει ένα άλλο εαυτό. Δεν έχει άλλη ευκαιρία. Πρέπει να διαλέξει με ποια από τις δύο θα συνεχίσει τη ζωή του. Έχει χρόνο μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα.
16. Udaan
Σκηνοθέτης : Vikramaditya Motwane
Με τους Ram Kapoor, Ronit Roy, Rajat Barmecha, Anand Tiwari, Aayan Boradia
Δράμα, Ινδία 2010 146 Λεπτά
Βοηθός του γνωστού Ινδού σκηνοθέτη Leela Bhansali, ο Motwane κάνει στις Κάννες το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ινδίας στο 63 φεστιβάλ.
Το « Udaan » είναι μια ταινία που ακολουθεί έναν νεαρό ο οποίος επιστρέφει στο πατρικό του έπειτα από 8 χρόνια διαμονής σε οικοτροφείο και στην ταραχώδη σχέση με τον πατέρα του, όταν ο τελευταίος ξαναπαντρεύεται.
Στο φιλμ πρωταγωνιστούν 2 διάσημα ονόματα της Ινδικής τηλεόρασης. Ο Ραμ Καπορ και ο Ρόνιτ Ροι όπως επίσης και η ηθοποιός θεάτρου Αναντ Τιγορί.
17. Unter dir die Stadt (The City Below)
Σκηνοθέτης : Christoph Hochhäusler
Με τους Robert Hunger-Bühler, Nicolette Krebitz, Mark Waschke
Δράμα, Γερμανία 2009 100 Λεπτά
Ενώ όλοι οι παραγωγοί ταινιών προετοιμάζουν πυρετωδώς τις τελευταίες λεπτομέρειες ολοκλήρωσης των ταινιών τους πριν την πρώτη προβολή, το έργο του Hochhäusler είναι από καιρό έτοιμο με αποτέλεσμα τις μέρες αυτές η εταιρεία διανομής και οι συντελεστές να επιδίδονται στη προβολή και διαφήμιση της ταινίας.
Ο σκηνοθέτης που στο παρελθόν είχε μπλέξει στα γρανάζια της γερμανικής γραφειοκρατίας, έγκαιρα βρήκε ισχυρούς χρηματοδότες για το « The City Below » (Filmstiftung NRW, HessenInvestFilm, Γερμανικό ταμείο κινηματογράφου) και 2 ραδιοτηλεοπτικά μέσα ως συμπαραγωγοί.
Το κεντρικό θέμα αφορά έναν διευθυντή τράπεζας( Ρόλαντ) και τον έρωτα του για την Σβέντσα, σύζυγο υπαλλήλου του. Η τυχαία συνάντησή τους σε μία έκθεση έργων τέχνης, μια δεύτερη συνάντηση για έναν « αθώο καφέ» και ακολούθως στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Ένα παιχνίδι εξουσίας ξεκινά, μια δολοφονία στο επίκεντρο και ο Ρόναλτ να εκμεταλλεύεται την συγκυρία μεταθέτοντας τον άντρα της Σβέντσα στην Ινδονησία.
18. CARANCHO
Σκηνοθέτης : Πάμπλο Τραπερό (Pablo Trapero)
Με τους Ricardo Darin, Martina Gusman, Dario Valenzuela
Θρίλερ-Δράσης, Αργεντινή 2010 110 Λεπτά
Οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει πως υπάρχει πιθανότητα να προστεθούν και άλλες παραγωγές από εκείνες που αρχικά ανακοινώθηκαν. Μία από τις δύο προσθήκες αυτής της κατηγορίας είναι και το θρίλερ του Τραπερό « CARANCHO ».
Πριν περίπου 1 χρόνο είδαμε στις αίθουσες την συμπαθητική ταινία του « Λεονέρα », με την έγκυο Τζούλια να βρίσκεται φυλακισμένη άδικα περιμένοντας και ένα παιδί. Πρωταγωνιστής αυτού του θρίλερ είναι ο Ρικάρντο Νταρίν που τον γνωρίσαμε στο αριστούργημα που αναφέραμε και πριν και παίζεται ακόμα στους ελληνικούς κινηματογράφους « Το μυστικό στα μάτια της ».
Εδώ ερμηνεύει έναν δικηγόρο με εξειδίκευση στα τροχαία ατυχήματα. Η γνωριμία του με την νεαρή γιατρό ( Μαρτίνα Γκασμαν) θα του αλλάξει τον τρόπο που βλέπει την ζωή. Πολλές προσδοκίες από έναν χαρισματικό σκηνοθέτη με έντονο κοινωνικό προβληματισμό.
19. I WISH I KNEW
Σκηνοθέτης : Jia Zhang Ke
Με τον Zhao Tao
Ντοκιμαντέρ, Κίνα 2010, 138 Λεπτά
Η δεύτερη προσθήκη της τελευταίας στιγμής προέρχεται από την Κίνα και έναν αγαπημένο σκηνοθέτη για τους ανθρώπους του χώρου. Ο Jia Zhang με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του, τα έργα του χαρακτηρίζουν έναν αξιοθαύμαστο στοχασμό στην αφήγηση και έντονο ρεαλισμό. Το παράδοξο είναι πως ενώ ασχολείται συστηματικά με την ζωή των ανθρώπων στη χώρα του με θεματολογία που αγγίζει αστούς και αγρότες, οι Κινέζοι συμπατριώτες του τον σνομπάρουν. Δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.
Βέβαια δεν είναι ο μόνος σκηνοθέτης που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε για τον Χέρτσογκ στη Γερμανία και για αρκετούς άλλους.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το I WISH I KNEW είναι ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη Σαγκάη. Αναδρομή στην ιστορία της εξελισσόμενης μητρόπολης από την δεκαετία του 30 μέχρι σήμερα, μέσα από την κατάθεση των αναμνήσεων και των εμπειριών 18 αυτοχθόνων κατοίκων και επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου