Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ SOMEWHERE ΤΗΣ ΚΟΠΟΛΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ-ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 


Ακουγότανε έντονα τις τελευταίες ώρες πως θα είναι η μεγάλη νικήτρια του 67 Φεστιβάλ Βενετίας και υπήρξε πριν λίγο η επιβεβαίωση.
Ο Κουεντίν Ταραντίνο “έδωσε” τελικά σε Αμερικάνική παραγωγή το χρυσό λιοντάρι. Συγκεκριμένα το Somewhere ( Κάπου) της Σοφία Κόπολα ένα φιλμ στηριγμένο στη ζωή ενός διάσημου ηθοποιού, χωρισμένου, και πατέρα μιας ανήλικης κοπέλας και η ιδιότυπη σχέση που αναπτύσσει μαζί της για λίγες μέρες, ήταν το φιλμ που συγκίνησε την κριτική επιτροπή. Η Κόπολα με ξεκάθαρο ύφος κατακρίνει το τρόπο που οι διασημότητες “ αφήνονται” σε μηχανισμούς ξένους με την προσωπικότητας τους, για να τους καθοδηγήσουν και εν τέλει να προσπαθήσουν να τους διαφθείρουν. Δείτε το βίντεο που πήραμε μέσα από την δημοσιογραφική διάσκεψη της Κόπολα, και των συντελεστών και διαβάστε και κριτική μας για την ταινία.
SOMEWHERE( KAΠΟΥ) REVIEW- ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

Η Ελλάδα περίμενε αρκετά από το Φεστιβάλ, ο κόσμος έδειξε μετά απο χρόνια, έντονο ενδιαφέρον για τις τέσσερις συμμετοχές μας, η μοναδική διάκριση ήρθε από το Attenberg και την βράβευση της γλυκύτατης Αριάν Λαμπεντ με το βραβείο  γυναικείας ερμηνείας. Δείτε μικρό απόσπασμα απο την διάσκεψη τύπου και διαβάστε κριτική μας για το Attenberg. ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ 2010
ATTENBERG REVIEW
Ο Βινσεντ Γκάλο κέρδισε το βραβείο ανδρικού ρόλου για την πραγματικά εκπληκτική βουβή ερμηνεία του στο Essential Killing του  Πολωνού Σκολιμόφσκι, με τον τελευταίο να κερδίζει και το jury prize. Ενα οδοιπορικό στην αθλιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Για την δυστυχία αυτών που έτυχε να βρεθούν “ όμηροι” μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, των Ταλιμπάν που τους άφησαν ακαλλιέργητους και τους Αμερικανούς να πράττουν το ίδιο με μόνο όπλο που έχουν το ένστικτο της επιβίωσης με κάθε τρόπο.
Καλύτερο σενάριο και καλύτερος σκηνοθέτης το ισπανικό φίλμ Balada Triste De Trompeta( Η μπαλάντα της ντρομπέτας) και ο Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια . Ίσως το πιο αλληγορικό φιλμ  και συνάμα συμβολικό αυτού του φεστιβάλ, για τα κατάλοιπα του ισπανικού εμφυλίου δοσμένα μέσα από μια φαντεζί ιστορία αγάπης.

Η Μίλα Κούνις πήρε το βραβείο καλύτερου νέου ηθοποιού για την ταινία που θα συζητάμε πολύ αυτή τη χρονιά για τον  Μαύρο Κύκνο.
BLACK SWAN ( ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ) REVIEW
Βραβείο Fipresci στο Ρώσο Μικαελ Κρισμαν για το “ Silent Souls του Αλεξει Φετορτσένγκο.
Ενώ πριν την έναρξη του φεστιβάλ διαφημιζότανε η προτίμηση σε νέους σκηνοθέτες και δημιουργούς,  η επιτροπή οριζόντι απένειμε το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας σε έναν 54χρονο Αυστριακό ( Πίτερ Τσερκάφσκι) για το πολιτικοκοινωνικό “ Coming Attractions”. Να υπενθυμίσουμε πως συμμετείχε στη κατηγορία και ο δικός μας Γιώργος Ζώης με το Casus Belli. Αξίζει να το δείτε πραγματικά. Επιλέχτηκε στις  “ Νύχτες Πρεμιέρας” και στο “Φεστιβάλ Δράμας”.
Στην Εβδομάδα Κριτικής  ψηφίστηκε ένα οικογενειακό δράμα μόνο που δεν ήταν η ” Χώρα Προέλευσης” του Τζουμέρκα αλλά το σουηδικό Beyond.
Το βραβείο Οριζόντι μεγάλου μήκους δόθηκε σε φιλμ από το Μεξικό στο Verano De Goliat”.

Βραβείο 3D που αλλού? στο Avatar αλλά ο Κάμερον θα το μοιραστεί με τον Κρις Σάντερς και το How to train your dragon.
This entry was posted on Σεπτεμβρίου 11, 2010. It was filed under CINEMA, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ 2010 and was tagged with CINEMA, ΙΑΚΩΒΟΣ ΓΩΓΑΚΗΣ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΣΙΝΕΜΑ, ΤΕΧΝΗ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου