Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΤΟΛΜΗΡΟ ” HAPPY FEW” ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ,ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ CASUS BELLI. ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΙΑΚΩΒΟΥ ΓΩΓΑΚΗ

 

Το σημαντικό γεγονός που έπεσε στην αντίληψή μας στη χθεσινή δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ Βενετίας ήταν τα γιουχαΐσματα, και οι αποδοκιμασίες μερίδας δημοσιογράφων και παραγωγών για το Γαλλικό “Happy Few”. Το λέγαμε και χθες πως πρόκειται για προκλητικό φιλμ το διαπιστώσαμε στη Sala Darsena.  Είναι η ιστορία 2 νεαρών ζευγαριών που αλληλοερωτεύονται και αποφασίζουν να ανταλλάξουν ερωτικές εμπειρίες χωρίς να τίθεται θέμα διαζυγίου. Για τον σκηνοθέτη Άντονυ Κοτιέ είναι απόλυτα θεμιτό και κατανοητό να μην διαλυθεί ένας γάμος αν στη πορεία ερωτευτούμε ένα άλλο άτομο. Δε μένει βέβαια μόνο σ’ αυτό. Τα ζευγάρια του Κοτιέ δεν είναι παράνομα,κάθε άλλο, βρίσκονται σε σπίτια, πίνουν,παίζουν,συζητούν και καταλήγουν με ανταλλαγή συντρόφων στο κρεβάτι. Το τοποθετώ το θέμα απλουστευτικά γιατί σε μένα και πιστεύω στους περισσότερους δε κατάφερε να μας περάσει το τι ακριβώς εννοεί με ένα τέτοιο ερωτικό μπέρδεμα. Έχει χιούμορ, σαρκασμό, οι ερμηνείες και των τεσσάρων ηθοποιών συμπαθητικές, έλειπε η ουσία. Ήθελε απλά να προκαλέσει και το κατάφερε.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα της μέρας οι Ιάπωνες έδειξαν να ενθουσιάζονται από το φιλμ του συμπατριώτη τους Tran Anh Hung “ Norwegian Wood” που κέρδισε πριν αρκετά χρόνια το Χρυσό Λιοντάρι για το έργο “ Cyclo”.
Εξακολουθεί να συζητείται το θέμα που θίξαμε και στο παρελθόν για την απαγόρευση του Παναχί  από τους Ιρανούς να παρευρεθει στη Βενετία. Σε επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφους απάντησε διπλωματικά. “ Έμαθα στη ζωή μου να μην τα παρατάω.” Εύχομαι αυτή η κατάσταση να αλλάξει και να  ξεκινήσω σύντομα να εργάζομαι και πάλι .
Σήμερα είναι η μέρα προβολής του πολυαναμενόμενου Somewhere της Κόπολα αλλά και για μας η πρώτη προβολή της μικρού μήκους του Γιώργου Ζώη Casus Belli.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου