Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Κριτική Ταινίας: Στενά περιθώρια (2012)

 
Στενά περιθώρια (Man on a Ledge) Η.Π.Α 2012

Κριτική: Ιάκωβος Γωγάκης
Αστυνομικό θρίλερ που θα σε κρατήσει καθηλωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια του. Η κινητήρια δύναμη του είναι ο πρωταγωνιστής του, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος κατά το παρελθόν για κλοπή ενός διαμαντιού. Έπειτα από μια στημένη δραπέτευση, θα βρεθεί στον τελευταίο όροφο ενός ξενοδοχείου και εκεί στα λίγα μέτρα που τον χωρίζουν από το θάνατο, θα παίξει ένα παιχνίδι πραγματικά στην κόψη του ξυραφιού.

Απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει θέλοντας να καθαρίσει το όνομα του από τις κατηγορίες που του προσάπτονται. Οι γύρω δρόμοι κλείνουν, ο κόσμος απ’ κάτω περιμένει την απονενοημένη του κίνηση, αλλά αυτός ζητά ως διαπραγματευτή μια αστυνομικό που κατά το παρελθόν βρέθηκε να αντιμετωπίζει ένα παρόμοιο περιστατικό.

Παράλληλα, στο απέναντι κτίριο ο αδερφός του με τη φίλη του είναι έτοιμου για μια διάρρηξη. Απόλυτα συνυφασμένη με τη δομή όλων των ταινιών δράσης, οι παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται, παίζουν με τα αντανακλαστικά του θεατή πάνω σε μια κατάσταση που δεν ξέρει τι να πιστέψει.

Τα κοντινά πλάνα εναλλάσσονται με τα μακρινά, με τέτοιο τρόπο που η εικόνα ενός ανθρώπου πάνω στη κορυφογραμμή να ανεβάζει την αδρεναλίνη. Από την άλλη μεριά δεν υπάρχει κάτι πέραν από το προφανές, ενώ ο σκηνοθέτης στα τελευταία 20 λεπτά με μια απίστευτη προχειρότητα που μπορεί να σας κάνει και να σκάσετε στα γέλια, επιθυμεί άρον άρον να δώσει το happy end. 
http://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gif (4/10)
Ιάκωβος Γωγάκης


Αναδημοσίευση απο SevenArt.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου