Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Κριτική Ταινίας: Στο Δρόμο (2012)

On the Road (Η.Π.Α.)
Από τα μεγαλύτερα best sellers όλων των εποχών, το βιβλίο που γίνεται ταινία από τα χέρια του Βάλτερ Σάλες ("Ημερολόγια Μοτοσικλέτας") καταλήγει σε ένα πολλά υποσχόμενο φιλμ, που όμως μένει στη μετριότητα.
Κανείς δεν φαίνεται ικανός να χωρίσει δύο νεαρούς φίλους από το Ντένβερ που αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι οδικώς μέχρι την Καλιφόρνια. Ο ένας θέλει να γίνει συγγραφέας, ο άλλος χωρίς στόχους και φιλοδοξίες. Το ποτό, το σεξ και τα ναρκωτικά γίνονται ένα με τη ζωή τους.
Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο για να είμαι ειλικρινής, αλλά αυτό που είδα, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες των δημιουργών. Σε όλη της τη διάρκεια, η ταινία μένει κολλημένη σε μια αρχική εικόνα μόνιμης κραιπάλης. Η τελική αυτοσυνείδηση των ηρώων, δεν αντανακλά κάποια ουσιαστική μεταστροφή τους, ούτε μπορεί να ερμηνευτεί ως ράπισμα στα χαρακτηριστικά της ίδιας της Αμερικής, όπως προφανώς θα ήθελε.
Μικρός ο ρόλος για τον Βίγκο Μόρτενσεν, λίγο μεγαλύτερος για την Κίρστεν Ντανστ. Όλο το βάρος πέφτει στους νεαρούς Σαμ Ρίλεϊ, και Γκάρετ Xέντλουντ που σίγουρα με τις ερμηνείες τους ανοίγει ο δρόμος για μια λαμπρή σταδιοδρομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου